Vertrouwenspersoon

Een vertrouwenspersoon is gericht op één persoon, in alle gevallen een medewerker. De vertrouwenspersoon wordt ingezet en betaald door de werkgever, maar is bedoeld als luisterend oor voor de werknemer. Iemand bij wie je ongewenst gedrag kunt melden, die je kan coachen en je zo nodig kan doorverwijzen naar de juiste instanties.

Een positieve werksfeer

Elk gezond bedrijf heeft een vertrouwenspersoon, intern of extern. Het is belangrijk dat het personeel weet dat er een vertrouwenspersoon is en wie dit is. Medewerkers kunnen onder andere bij de vertrouwenspersoon terecht wanneer ze te maken krijgen met ongewenst gedrag zoals pesten, agressie, discriminatie of seksuele intimidatie. Ook kun je misstanden zoals fraude of diefstal melden bij de vertrouwenspersoon.
De vertrouwenspersoon is er om samen een oplossing te zoeken voor de melder. Ook kan een vertrouwenspersoon het management van een bedrijf adviseren en ondersteunen hoe ongewenst gedrag in de toekomst voorkomen kan worden.

PSA

Een vertrouwenspersoon aanstellen binnen je bedrijf is (nog) niet wettelijk verplicht. Wel verplicht de Arbowet organisaties om het personeel te beschermen tegen PSA, psychosociale arbeidsbelasting. PSA houdt in stress die ontstaat door ongewenst gedrag of een te hoge werkdruk. Nu er in het bedrijfsleven steeds meer aandacht is voor vitaliteit en het welzijn van de medewerkers is een externe vertrouwenspersoon een must voor elk bedrijf.

De voordelen van een externe vertrouwenspersoon:

Onafhankelijk en objectief

Deskundig in conflictoplossing

Flexibeler en sneller

Wekt vertrouwen bij personeel

Medewerkers voelen zich vrijer om te praten

Grander Mediation is geregistreerd bij de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen (LVV) en gecertificeerd bij Hobéon SKO.

Kan ik je helpen?

Heb je een conflict en wil je deze met behulp van een mediator zo snel mogelijk oplossen? Of zoek je een betrouwbare externe vertrouwenspersoon voor jouw organisatie? Neem contact met me op!

of bel me op:

06 2540 4608

Scroll naar boven