Mediator

Een mediator is altijd onafhankelijk en brengt beide partijen aan tafel. Het doel? De sfeer verbeteren of de relatie herstellen. Soms blijkt afscheid van elkaar nemen de beste keuze. Zolang het maar een oplossing is waar beide partijen achter staan. Ik ben zowel arbeidsmediator als familiemediator. Ook heb ik ervaring op het gebied van pre-mediation.

Arbeidsmediation

Tussen collega’s of werkgever en werknemer kunnen wel eens ergernissen ontstaan. Het wordt vervelend als die ergernissen uitmonden in conflicten op de werkvloer die de werksfeer en het succes van de samenwerking beïnvloeden. Het zorgt niet alleen voor een negatieve flow, maar kan ook hoge kosten betekenen voor de werkgever en een risico op burn-out voor de werknemer. Genoeg redenen dus om op tijd aan de bel te trekken voor een passende oplossing!

De inzet van een arbeidsmediator kan langdurig ziekteverzuim en een lagere productiviteit voorkomen. Mediation is gericht op een win-win situatie, een oplossing waar beide partijen zich goed bij voelen.

Familiemediation

Een conflict in de familie of tussen (ex-)partners is erg pijnlijk. Familieproblemen zijn vaak emotioneel en een oplossing is dan ook belangrijk. Omdat communiceren vaak niet meer lukt, is de hulp van een mediator wenselijk. Wanneer beide deelnemers hun kant van het verhaal hebben gedaan en hun wensen hebben uitgesproken, worden er gezamenlijke afspraken gemaakt waar beide partijen achter staan. Een conflict zonder rechter oplossen is niet alleen goedkoper en sneller, maar zorgt vaak voor een betere verstandhouding tussen beide partijen en brengt weer rust in de familie.

Mediation is gericht op het op een volwassen manier met elkaar in gesprek gaan. Van beide partijen wordt verwacht dat ze actief mee willen werken aan een oplossing. Wie kiest voor mediation bespaart zich een dure gang naar de rechtzaal, maar zal ook bereid moeten zijn tot concessies. Soms kan een relatie worden hersteld en soms blijkt uit elkaar gaan de beste oplossing voor beide partijen.

De voordelen van mediation:

Oplossingsgericht

Lage kosten

Besparen van tijd

Deskundige begeleiding

Aandacht voor emoties

Pre-mediation

Pre-mediation kun je zien als een verduidelijkend gesprek met een mediator. Het is mediation, maar zonder de formele regels waaraan een mediationtraject moet voldoen. Pre-mediation wordt vaak in een beginstadium ingezet bij kleine conflicten.

Ook bij pre-mediation leidt een onafhankelijke mediator het gesprek tussen beide partijen. Pre-mediation wordt vaak eerder ingezet om te kijken wat er speelt. Het kan zorgen dat het probleem opgelost is voordat het een conflict is. Ook kan het een eerste gesprek zijn waardoor een mediationtraject vervolgens vlotter verloopt.

Kan ik je helpen?

Heb je een conflict en wil je deze met behulp van een mediator zo snel mogelijk oplossen? Of zoek je een betrouwbare externe vertrouwenspersoon voor jouw organisatie? Neem contact met me op!

of bel me op:

06 2540 4608

Scroll naar boven